Pardon! Çocuklar yanlışlıkla Nazi kostümü giymiş...

Bülent Manav | 27 Eylül 2011, İstanbul

Hürriyet’in web sitesinde bir haber: “Tayland'daki ‘Kutsal Yürek Katolik Okulu’ öğrencileri, her yıl düzenlenen okul gösterisine heyecanla hazırlanmış, kostümlerini özene bezene seçmişlerdi. Hiçbir kötü niyetleri yoktu, ama bilmeden, istemeden bir skandala neden oldular” (27.09.2011).

Yahu kim inanır böyle bir şeyin “yanlışlıkla” olduğuna ve hatta olabileceğine? Bal gibi hazırlanmışlar işte. Üstlerinde nazi kostümleri, ellerinde Nazi bayrağıyla gösteriye çıkmışlar.

Öğretmenler, “çocuklar son güne kadar hazırlıklarını saklı tuttu, bilemedik” diyorlarmış. Bu kostümleri de tavan arasında hazırladılar herhalde.

Haberin son cümlesi de şöyle: “Yaşanan utanç verici olay Tayland'da ilk değil. 2007'deki yaz sporları şenliğinde de benzer bir tablo yaşanmış, Bangkok'ta 200 kişilik Nazi kostümlü öğrenci etkinliklerde boy göstermişti.

Yani, 4 sene önce aynısını yapmışlar, skandal olmuş, fakat okuldaki çocukların hiçbiri bu “hazin olayın” farkında olmamış veya unutmuş. (Kayıp Balık Nemo’daki Dori’yi hatırladım nedense.)

İşin esası şu: Açıktan açığa söyleyemeseler de, alttan alta Hitler’i ve yaptıklarını onaylayan veya en azından olumlayan, hadi bilemediniz mazur gören geniş bir kitle var Hristiyanlar arasında. Eh, böyle vesilelerle bazı emareleri su yüzüne çıkıyor.

Yahudiler Müslümanlara saldırıyor fakat esas problem Katolik ırkçı Avrupalılarla Yahudiler arasında. Nazi Almanya’sını resmen tanıyan ilk ülke hangisiydi? Vatikan. Peki Hitler’in Şansölye olduktan sonra yaptığı ilk resmi anlaşma kiminleydi? Vatikan’la.

Hitler onuruna 1933 yılını “Kutsal Yıl” ilan eden kimdi? Evet, bildiniz, Papa bilmem kaçıncı Pius.

Çünkü Hristiyanlar, Hz. İsa’yı Yahudilerin katlettiğine inanıyor ve asla affetmiyorlar.

Çarpıklığa bakın ki, Hristiyanlar Yahudileri kesmiş, onlar da Müslümanları kesiyor...

Adalet duygusunu kalbinde hissedenler yeterince güçlü olamadıkça, bundan iyisini beklemek safdillik olur elbet.

Popüler Yayınlar